Snel aan het werk als verpleegkundige

Het is prima mogelijk om een snellere MBO-opleiding te volgen. Zo ook met een mbo verpleegkunde verkort opleiding is het dus sneller mogelijk om aan het werk te gaan in dit vakgebied. Een versnelde opleiding gebruikt de ervaring die je eerder hebt opgedaan, bijvoorbeeld in een vorige opleiding of in een baan, om zo het tempo op te kunnen voeren, maar je toch een volledige opleiding te geven. Daardoor kun je zeker een MBO-opleiding in minder tijd dan gewoonlijk is volgen, zonder dat de kwaliteit van je opleiding ervan achteruit gaat.

Toch een erkend diploma binnen twee jaar

Zo’n snelle opleiding op MBO-niveau duurt dan meestal ongeveer anderhalf tot twee jaar. Dit is natuurlijk een stuk sneller dan de vier jaar van een gemiddelde MBO opleiding. Toch is het dus mogelijk om een erkend diploma in deze tijd te halen, omdat dit soort opleidingen toch aan alle landelijke maatstaven voldoet. Zo is het diploma wat je krijgt dus fatsoenlijk en erkend. Dit, samen met de ervaring die je eerder in je carrière al hebt opgedaan, zorgt ervoor dat ook een verkorte opleiding je echt een meerwaarde in het leven biedt.

Onboarding is ook belangrijk

Als je dan een opleiding hebt voltooid, dan kan je ergens aan het werk gaan. Het inwerken zorg is dan ook van belang, en iets wat een werkgever goed moet doen. Zo kun je voorkomen dat nieuwe medewerkers snel weer vertrekken voor een andere baan, en kun je ervoor zorgen dat je nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in je organisatie, en dat ze gemotiveerd zijn om voor deze organisatie te werken en zich in te zetten. Het is de kunst om in dit proces de informatie voor nieuwe medewerkers behapbaar op te stellen, zodat ze niet overwelmd worden door alle nieuwe dingen die bij een nieuwe baan komen kijken.