Tegemoetkoming scholieren aanvragen

Iedereen van de leeftijd vanaf 18 jaar heeft recht op de tegemoetkoming scholieren. Hier zullen wel een aantal voorwaarden voor zijn waar aan voldaan moet worden. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie hoe hoog de tegemoetkoming scholieren zal bedragen. Bijverdiensten zullen geen invloed hebben op de hoogte van de tegemoetkoming scholieren. Dit betekent dus dat er geen limiet aan vastzit aan het bij te verdienen bedrag.

 

8542186185_907bb00e9f_oHet is afhankelijk van je leeftijd, nationaliteit en opleiding of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een basistoelage tegemoetkoming scholieren. Ten eerste zal je mimimaal 18 jaar moeten zijn om de tegemoetkoming aan te vragen van de overheid. Daarnaast zal je de Nederlandse nationaliteit moeten hebben en een opleidingen volgen die bij de goedgekeurde opleidingen van de overheid vallen. Je hoeft je niet druk te maken over een opleiding die niet is goedgekeurd, aangezien de meeste dit wel zijn. Maar als je thuis onderwijs volgt zal er wel een kans zijn dat de overheid dit niet goed zal keuren. Dit houdt in dat je geen tegemoetkoming scholieren zal ontvangen.

 

Het hele schooljaar is het mogelijk om de tegemoetkoming scholieren aan te vragen. Een tip is om 3 maanden voordat je 18 wordt de tegemoetkoming aan te vragen zodat je het vanaf dat je 18 bent geworden meteen ontvangt. Wanneer je dit niet doet kun je dit ook prima aanvragen na je 18de verjaardag.