Wat is Lean Six Sigma? Uitleg en meer!

Wat is Lean Six Sigma? Uitleg en meer!Lean Six Sigma is een concept dat wordt toegepast in bedrijven om zo de kosten te drukken maar wel de productiviteit te doen toenemen.

Samen met Lean gebruiken

Met andere woorden, met minder geld wordt er toch meer geproduceerd. Dit kan ook gebeuren met een systeem zoals Lean maar beide systemen zijn complementair en kunnen samen gebruikt worden. Ze vormen dan een goede aanvulling op elkaar waar je als bedrijf profijt van kunt hebben. Als klanten iets bij je bestellen willen ze dit natuurlijk zo snel mogelijk in huis hebben. Om de klanten tevreden te stellen is een hoge productiviteit gunstig want dit betekent dat jij snel kunt leveren en je klanten klant blijven.

Leren over Lean Six Sigma

De Lean Six Sigma methodiek kan geleerd worden door het volgen van een training op dit gebied. Deze training kun je volgen bij de Lean Six Sigma Company. Zij werken samen met universiteiten over de wereld dus zeker als je als bedrijf op de internationale markt opereert is het een must de methodiek te leren kennen en er gebruik van te maken.

Lage kosten en hoge productiviteit

De training is in diverse landen te volgen naast Nederland. Je kunt er zowel in België, Frankrijk, Ierland als Engeland een training voor doen. Als bedrijf is het zinvol te leren hoe het werkt omdat het je meer klanten kan opleveren. En meer klanten betekent meer omzet waardoor je bedrijf de kans krijgt verder te groeien. Houd er wel altijd rekening mee dat de methodiek de nodige flexibiliteit vereist. Als je de kosten laag wilt houden en zoveel mogelijk wilt produceren op het juiste tijdstip zijn er wel eens creatieve oplossingen nodig maar deze worden geboden door de methodiek.