Benut je tijd op efficiënte wijze via een time management workshop

Tijd is een vrij abstract begrip, want je kunt het in principe niet vatten. Wij als mens hebben de kloktijd uitgevonden waardoor tijd kwantificeerbaar is geworden. Jaren kunnen worden opgedeeld in maanden, weken en dagen. Dagen kunnen weer opgedeeld worden in uren, minuten en seconden. Vervolgens zijn we tijd gaan zien als iets dat benut of ingevuld moet worden. Maar in principe is dat heel vreemd, omdat tijd in principe niet iets is dat zich laat vangen. De perceptie van tijd zit in ons hoofd. Daarom kan tijd ook snel en langzaam gaan. Dagen kunnen zich voortslepen of voorbij snellen. We doen als mens net alsof tijd een soort artikel is waar je meer of minder van kunt hebben. Dat blijkt ook uit hoe we de tijd uitdrukken in de taal. We spreken bijvoorbeeld over ’tijd hebben’ of ’tijd verspillen’ Alsof de tijd iets is dat je uit de kast kunt trekken om het vervolgens te gaan gebruiken. In een cultuur met werkdagen van 8 uur en dagelijkse routines die gedomineerd worden door de klok (12 uur lunch, 4 uur cup a soup), is het niet zo gek dat mensen vaak het idee hebben tijd te kort te komen. Vroeger toen we nog op het land werkten was het een kwestie van werken tijdens zonsopgang en zonsondergang. Dat was de periode dat je wat kon zien. De boer had niet ergens een klok hangen om hem eraan te helpen herinneren wanneer hij naar binnen moest voor een kop koffie. Dat is nu wel anders en daardoor hebben we ook vaak het idee tijd tekort te komen. Dat kun je oplossen door je tijd op de juiste wijze te managen. Dit kun je leren via een time management workshop van tijdwinst.com. Het gaat er bij een time management workshop niet zozeer om dat je leert om zoveel mogelijk te doen in een zo kort mogelijke tijd. Als je naar de verhouding tussen taken en tijd kijkt, dan neemt de stress alleen maar toe naarmate je minder tijd hebt voor alle taken. Als je 1 taak hebt waar je 4 uur voor nodig hebt en je krijgt 8 uur de tijd, dan zorgt de ruime hoeveelheid speling voor rust in de bovenkamer. Als je echter 8 uur de tijd nodig hebt en maar 4 uur tot je beschikking hebt, dan zorgt die krapte juiste voor stress. Ook als je het voor elkaar krijgt om alles wat je moet doen af te ronden binnen de 4 uur die je te besteden hebt, dan is het nog altijd stressvol. Je moet immers dan echt hard aan de arbeid om te zorgen dat je op tijd klaar bent. Elke tegenlag is er dan 1 teveel. Daarom is een time management workshop zo goed. Tijdens een time management workshop leer je juist om die noodzakelijke speling te handhaven. 

Meld je aan voor een time management workshop via timemanagement.net

Als je nieuwsgierig bent naar een time management workshop, dan kun je terecht op de website van timemanagement.net. Hier vind je meer informatie over de time management workshop van tijdwinst.com en wat je daar zoal van mag verwachten. 

Ontdek de vele cursussen van tijdwinst.com

Naast een time management workshop, kun je ook bij tijdwinst.com terecht voor andere workshops, trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Cursus feedback geven
  • Assertiviteitstraining
  • Training gespreksvaardigheden