Pand ontruimen

Een BHV cursus gaan volgen is aan te raden. Vooral wanneer je werkzaam bent binnen een bedrijf, dan is dit zeker een pluspunt. Bovendien is het in Nederland verplicht om een bedrijfshulpverlening binnen een bedrijf te hebben. Via Sterrenburg BHV is het mogelijk om aan deze cursus deel te nemen. Dit bedrijf is sinds 2001 een opleidingsinstituut voor de cursussen van EHBO en BHV’er. Alle instructeurs die hier les geven zijn gecertificeerde docenten. Zij weten als geen ander hoe zij deelnemers de juiste kennis kunnen geven. Er wordt gewerkt en les gegeven via de verschillende veiligheids-eisen en trainings-normen.

BHV cursus

Veel geleerd tijdens de BHV cursus

Veel mensen hebben in het verleden een EHBO cursus gevolgd. Hier leer je hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Denk hierbij aan kleine en wat grotere ongelukjes of reanimatie. Natuurlijk is het eng om iemand te moeten reanimeren, Maar om helemaal geen actie uit te gaan voeren is helemaal fout. Bovendien leer je tijdens de cursus om jezelf het vertrouwen te geven om iemand te kunnen helpen. Al is het verbinden van een kleine wond. Wanneer je ervoor kiest om een cursus voor hulpverlening te gaan volgen, doe je er verstandig aan om eens op de website van Sterrenburg BHV te gaan kijken. Hier heb je de keuze om uit diverse opleidingen te kiezen.

Ga ook een leven redden

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan is het fijn om te kunnen helpen, wanneer er een calamiteit voor doet. Het verschil in de cursussen is enorm. Vooral wanneer je ervoor kiest om als bedrijfshulpverlener aan de slag te gaan, heb je veel verantwoording. Je moet er namelijk voor zorgen dat iedereen een pand zo snel en verantwoord mogelijk kan verlaten. Ook moet je ervoor zorgen dat er niemand achter blijft. Vooral de zorg voor mensen die slecht ter been zijn, vergt een andere behandeling. Ook dat leer je allemaal tijdens de cursus.

Niet alleen leer je te handelen voor de veiligheid van de mensen. Ook leer je het bestrijden van een beginnende brand. Al met al een cursus die je je hele leven kan gebruiken, mits je deze wel up to date houdt.

BHV

In de praktijk

Een tijd geleden heb ik mijn certificaat behaald. Nu ben ik een erkend BHV’er. Nog geen week later mocht ik mijn kennis al toepassen. Iemand binnen ons bedrijf had een paar treden van de trap gemist en was hierdoor ongelukkig ten val gekomen. Ik kon nu mijn kennis in de praktijk brengen en heb de eerst hulp kunnen verlenen. Echter waren de breuken enorm en is het slachtoffer met de ambulance opgehaald.

Eén keer per twee maanden hebben wij een brandoefening op het werk. Een zeer belangrijke oefeningen die veel capaciteiten van de bedrijfshulpverleners eisen. Wij moeten ervoor zorgen dat het hele pand ontruimd wordt en dit alles op een zeer verantwoorde manier geregeld gaat worden.

Sterrenburg BHV

Wil jij meer weten over de cursussen en de duur hiervan, neem dan een kijkje op de website van Sterrenburg BHV.