Veilig te werk gaan, haal je kettingzaag cursus

Kap-opleidingen

Met een kettingzaag werken is echt een vak apart en daarom is een kettingzaag cursus echt wel van essentieel belang. Na het volgen van de cursus krijg je een certificaat. Dat is niet alleen voor jezelf een aanwinst maar ook voor je werkgever. Moet je op je werk met een kettingzaag werken en mocht er toch een ongelukje gebeuren. Dan kan je werkgever door middel van het certificaat aantonen dat jij kundig genoeg bent om met een kettingzaag om te gaan.

Kap-opleidingenEen kettingzaag cursus volgen


We weten allemaal dat met een kettingzaag werken best gevaarlijk kan zijn. Je moet bij gebruik weten hoe je ermee om moet gaan maar ook welke beschermingsmiddelen (zoals veiligheidsbril en goede handschoenen) je hierbij aan moet doen of opzetten. Je leert in de kettingzaag cursus welke risico’s je kan lopen. Misschien weet je zelf al heel goed hoe je met de kettingzaag moet werken maar een cursus om de kennis even goed op te frissen kan nooit geen kwaad.

Weten welke risico’s er spelen bij het werken met een kettingzaag


Vanuit de werkgever gezien is een kettingzaag cursus voor je werknemer echt geen overbodige luxe. Integendeel ARBO technisch gezien mag iemand die geen ervaring of kennis heeft van het werken met een kettingzaag deze ook niet gebruiken. Het is dan ook niet te hopen dat er een ongeluk gebeurt met een werknemer die geen certificaat heeft. Het bewijs dat de werknemer met succes een kettingzaag cursus heeft gevolgd.

Kap-opleidingenVeilig werken met een kettingzaag


In de cursus leer je allerlei technieken hoe je de kettingzaag het beste kan vasthouden en gebruiken. Met daarnaast een heel stuk over het dragen van voldoende beschermingsmiddelen. Ook is er tijdens de kettingzaag cursus veel aandacht hoe je veilig kan werken maar ook wat er eventueel allemaal mis kan gaan. Vergelijk het met een soort basiskennis. Een echte aanrader. Want veilige werken en goed weten hoe je met een kettingzaag moet klussen is echt heel belangrijk. Wil je gaan werken met een kettingzaag? Dan is het heel verstandig om je eerste even op te geven voor een kettingzaag cursus.