Sales en Account management

Als sales en accountmanagement heb je niet zozeer een ondersteunende functie intern in een bedrijf, het betreft eerder een ondersteunende rol naar cliënten toe. Het is namelijk zo dat je als accountmanager kijkt hoe klanten het best ondersteund kunnen worden, waar ze administratief hulp kunnen gebruiken en waar ze commercieel een duwtje in de rug nodig hebben. In dat opzicht kan je de klant helpen zijn of haar bedrijf te verstevigen en te laten groeien.

Opleiding


Ondanks dat het een vrij stevige studie is, heb je hier geen vooropleiding voor nodig en kan je zo van start gaan. Mits je de Nederlandse taal goed beheerst, dit omdat de lesmaterialen enkel in het Nederlands beschikbaar zijn en je anders niet volledig de resultaten kan boeken die je voor ogen zou kunnen hebben. Dat zou uiteraard zonde zijn, aangezien je een studie start om hem af te ronden. Inhoudelijk is het een pittige studie die een enorm pallet aan vaardigheden aansnijdt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de commerciële kant van verkooptechnieken en sales. Maar ook het werven van nieuwe klanten en het goed onderhouden van het huidige klantenbestand. 

Hoog slagingspercentage


Naast de hierboven genoemde commerciële kant, dien je in eerste instantie de opleiding Administratief Medewerker af te ronden. Je zou dit dan ook kunnen zien als een specialisatie binnen het administratief en boekhoudkundige vak. Na dertien studie wordt je kennis getoetst door een enkel diploma, waarna je je accountmanager mbo-niveau 4 mag noemen. Alle vele studenten zijn je succesvol voorgegaan, dus allicht voel je je geïnspireerd en wil je ook bij dit hoge slagingspercentage horen.

Inschrijven


Het is mogelijk om je per direct in te schrijven, wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat dat niet betekent dat je de volgende dag aan de slag kan. Meestal zit hier een periode tussen en kan je bijvoorbeeld als je je in mei of juni inschrijft, in dezelfde herfst aan de slag. Mocht je helemaal de smaak te pakken hebben na het behalen van je diploma, dan kan je ook altijd nog er voor kiezen om verder te studeren om zo je studie nog meer stevigheid te bieden.