Haal het meeste uit je beschikbare tijd via timemanagement tips

Tijd is een raar fenomeen, omdat de tijd altijd sneller of langzamer lijkt te gaan op het moment dat je meer of minder te doen hebt. Het probleem is natuurlijk dat de tijd sneller voorbij gaat als je heel veel gedaan moet krijgen. Het zou mooi zijn als de tijd dan juist langzamer ging. Maar in principe maakt het niet uit, want een minuut duurt 60 seconden los van jouw subjectieve ervaring. De objectieve kloktijd is dus altijd hetzelfde. Dat betekent dat je altijd 8 uur hebt tijdens een normale werkdag. Als het op kantoor rustig is, dan slepen die 8 uren zich voort, maar zodra je om komt in het werk, dan vliegen die uren voorbij alsof het minuten zijn. Als je het idee hebt dat je altijd tijd tekort komt, dan ligt dat dus niet aan de beschikbare hoeveelheid tijd, want die is immers altijd hetzelfde. De tijd gaat ook niet te snel, want dat ligt puur aan jouw subjectieve ervaring. Waar het wel aan ligt is je timemanagement vaardigheden. Dus om ervoor te zorgen dat alles wat soepeler verloopt, doe je er goed aan om wat timemanagement tips door te nemen. Dit kan via de website van timemanagement.nl, maar je kunt voor de volledigheid ook een volledige 1-daagse timemanagement cursus volgen. Ook hier zal je uiteraard de nodige timemanagement tips te horen krijgen. Maar voor je een cursus volgt, kun je je voordeel doen met de timemanagement tips die je op de site kunt vinden. Het is vaak een kwestie van het aanduiden van het meest voor de hand liggende. Maar iets dat zo voor de hand liggend is, wordt daardoor juist onzichtbaar. Het is als het water in de vissenkom waar een vis in zwemt. Het water is overal om de vis heen en in die zin is het water ook het meest voor de hand liggend, maar juist daardoor is het voor een vis volledig onzichtbaar. Zo is het voor veel mensen een probleem om zich aan de planning te houden. Bij het maken van een planning is men vaak veel te optimistisch, waardoor ze een agenda ontzettend strak gaan inplannen. Maar mensen hebben vaak meer tijd nodig voor bepaalde taken, houden geen rekening met uitloop en bouwen ook geen marges in. Daardoor kun je bij wijze van spreken niet eens een kop koffie halen tussendoor, want dan lig je meteen achter op schema. Een van de misschien vanzelfsprekende timemanagement tips is dan ook om niet te optimistisch te zijn en marges in te bouwen. 

Doe je voordeel met de timemanagement tips van timemanagement.nl

Als je graag meer uit je tijd wilt halen of in ieder geval beter met je tijd wilt omgaan, dan kun je zeker je voordeel doen met de timemanagement tips op timemanagement.nl. Daarnaast kun je je ook aanmelden voor een cursus time management.

Kijk voor meer informatie op tijdwinst.com

Als je meer wilt weten over de cursus time management of andere cursussen, dan kun je terecht op de site van tijdwinst.com. Hier vind je ook informatie over cursussen als: 

  • Feedback geven
  • Gesprekstechnieken
  • Snellezen

Voor timemanagement tips kun je direct naar timemanagement.nl surfen.