Wat kunt u leren tijdens een communicatie cursus?

Onlangs heb ik op het werk helaas een vervelend incident gehad. Dit incident vond plaats tussen mij en een andere collega. Deze collega en ik werken al een aantal jaar samen en dit heeft nog nooit goed gewerkt. Wij vinden dit beide jammer maar het is ons in die jaren nog niet gelukt om op een normale manier met elkaar te werk te gaan. We hebben dit soms ook wel in het kort besproken zodra er zich een situatie aandiende waarin dit naar voren kwam. Echter hadden wij beide de hoop dat de situatie uit zichzelf zou gaan verbeteren. Dit gebeurde niet. Onlangs is onze mismatch geëscaleerd in een incident, waarin de rest van onze collega’s ook getuige is geweest van dit incident. Het incident beperkte zich tot verbaal geweld maar was uiterst onprettig. Onze leidinggevende heeft ons direct apart genomen om hierover in gesprek te gaan. Zowel mijn collega als ik zijn van nature niet praatgraag. Toch waren wij achteraf blij dat we apart zijn genomen door deze leidinggevende om het hier met elkaar over te hebben. Nadat we met onze leidinggevende in gesprek zijn gegaan, hebben we nog een tweede gesprek gepland waarin we de situatie hebben besproken. Uiteindelijk was de conclusie dat onze manier van communicatie, misschien wel het vaak ontbreken daarvan, de kern is van ons probleem. Toen we hier met elkaar over uit waren, ervaarden we beide dat dit wel wat ruimte gaf. Onze leidinggevende heeft ons toen voorgesteld om een communicatie cursus te gaan volgen. Aanvankelijk wisten we beide niet wat wij van een communicatie cursus konden verwachten. Daarom heb ik gevraagd aan deze leidinggevende waar we deze communicatie cursus zouden gaan volgen. Via anker-kompas.nl zou deze training worden gegeven werd ons verteld. Voor mij werd het hoog tijd om eens op deze website te kijken wat ik van deze communicatie cursus kon verwachten.

Een communicatie cursus voor bijvoorbeeld bedrijven

Op de website ben ik veel te weten gekomen over de communicatie cursus die zowel ik als mijn collega zou gaan volgen. Ik vond de informatie op deze website over de communicatie cursus erg helder. Het hielp mij om een beeld te vormen van wat ik zou kunnen verwachten. Ook kreeg ik met het bezoek aan de website anker-kompas.nl het gevoel dat ik met de communicatie cursus zowel zou werken aan het conflict dat ik met mijn collega had, alsook mijn eigen persoonlijke groei. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat in het verleden nog niet zo vaak heb gedaan. Het voelt als een interessante weg waar ik in ben geslagen. Van te voren had ik nooit gedacht dat een conflict hier naar zou kunnen leiden. Naast dat ik het spannend vind, vind ik het daarnaast ook mooi dat ik deze communicatie cursus kan gaan volgen.

Bent u ook benieuwd hoe u kunt werken aan uw persoonlijke groei?

Wanneer u ook wilt werken aan persoonlijk leiderschap, of u zoekt ook een communicatie cursus, gaat u dan eens:

  • Naar de website van deze organisatie.
  • Op deze website op zoek naar een cursus die bij u past.
  • Gebruik maken van een cursus die wordt geboden op deze website.

Nadat ik de communicatie cursus heb gevolgd kunnen mijn collega en ik elkaar goed verdragen. We zijn blij dat we deze mogelijkheid geboden hebben gekregen en kunnen ondertussen beter met elkaar overweg.